Informatie en FAQ

Welkom op de site van de Ochtend Estas. De Ochtend Esta's zijn een groep enthousiaste leiding en ongeveer 40 kinderen in de leeftijd van 6 tot 11 jaar oud. Wij draaien onze opkomsten op zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00. 
Tijdens deze opkomsten doen we leuke spellen, maken we een knutsel of koken we wat lekkers. Maar natuurlijk doen we ook echte scoutingdingen zoals vuur maken en gekke liedjes zingen. 
Waar en wanneer is jullie opkomst? 
Onze opkomst start om 10:00 op de Estazolder, dit lokaal is te vinden door bij de voordeur van de Boerderij naar binnen te gaan en vervolgens de trap aan de rechterkant te beklimmen. Tijdens de eerste opkomst zullen wij als leiding buiten staan om de weg te wijzen. 
Om 12:00 sluiten we gezamenlijk af op een willekeurige locatie op de Boerderij. U kunt buiten bij de voordeur wachten op ons, hier zullen wij ook na de opkomst staan voor eventuele vragen of opmerkingen. 


Hoe weet ik wanneer de kampen of speciale opkomsten zijn? 
Alle informatie en data over speciale opkomsten en kampen zijn te vinden in onze jaarplanning. Deze staat op de website, maar krijgt u ook per mail toegestuurd. Enkele weken voor een speciale opkomst of kamp ontvangt u via de mail extra informatie en een link om uw kind op te geven. 

Hoe komt mijn kind aan een blouse/das? 
Elk jaar zijn er een of twee momenten waarop de nieuwe leden geinstalleerd worden en hun blouse/das krijgen. Deze momenten worden in de jaarplanning en via de mail aangegeven. Ook krijgt u voor deze momenten een link per mail waarop u de maten van uw kind kunt doorgeven. Wij zullen dan de blouse verzorgen. 
Het installeren is altijd een klein feestje en daar mag u als ouder (en eventueel broertjes/zusjes of opa's/oma's) bij zijn. Ook deze informatie ontvangt u per mail.