Leiding

De Ochtend Esta's worden gedraaid door een team van wel 9 vaste leiding. Hieronder kun je precies zien wie dit zijn, hoe ze eruit zien en wat ze nog meer doen naast scouting. Daarnaast hebben we nog een aantal oude leiding die soms invalt en een stagiair.

Leonie Brugman
Oudercontact, ledenadministratie

Leonie is niet de enige roodharige in het team, maar wel de roodste. Past ook goed bij haar passie voor Ajax. Ze gaat vaak naar de wedstrijden kijken, en soms doet ze dat ook met Marijke.
Leonie studeert Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Utrecht en dat vind ze superleuk! Verder kan ze ook heel mooi zingen, maar dat wil ze helaas niet altijd laten horen. :(

Scoutingverleden:
2014 - Nu: Ochtend Esta'sKoen Jongma
Materiaalbeheer

Koen is ook al heel lang leiding bij de Oesta's en geeft doordeweeks les op een school voor kinderen met een taalachterstand of die slechthorend zijn. Koen gebruikt ook heel veel handgebaren en hier hebben we zelfs een keer een supergaaf spel mee gedaan! 
Koen woont in Woerden en zijn favoriete dag van het jaar is Sint Patricks Day. Het liefste viert hij dit met vrienden in Ierland. 

Scoutingverleden:
2005 - Nu: Ochtend Esta's
2014 - 2016: Explorers

Gijs van der Leeden
Leiding

Wist je dat Gijs stiekem heel beroemd is? Nee niet heel erg, maar hij speelt wel in een bandje samen met zijn broer en een andere leiding van scouting. Gijs kun je dus veel achter zijn drumstel vinden, maar ook in de sportschool om een sixpack te kweken. 
Gijs studeert in Amsterdam, maar hij woont in Linschoten. 

Scoutingverleden:
2015 - Nu: Ochtend Esta's

 

Harmen Schaafsma
Penningmeester

In het water, daar is Harmen het liefst. Hij speelt waterpolo en is dan ook altijd de eerste leiding die graag in de sloot wil zwemmen. Op zaterdag moet hij ook vaak wedstrijden fluiten. Daarnaast studeert hij aan de Technische Universiteit Delft. 

Ook het broertje en zusje van Harmen zaten bij de Ochtend Esta's en zitten nog steeds op scouting. 
Harmen beheert het geld voor onze groep maar maakt eigenlijk veel liever kampvuur. 


Scoutingverleden:
2014 - Nu: Ochtend Esta's

Amber van Schie
Teamleider

Het is via de scouting dat Amber in Woerden terecht is gekomen. In 2004 kwam ze via de website van Scowo terecht bij de Luchtverkenners, en daarna werd ze leiding bij de Ochtend Esta's. Sinds oktober 2017 woont ze er ook. Allemaal door de scouting! 

Ze heeft heel even leiding gegeven aan de luchtverkenners, maar omdat ze daardoor minder tijd had voor de Ochtend Esta's is ze daar mee gestopt. Want de Esta's zijn gewoon veel leuker!

Scoutingverleden:
2009 - Nu: Ochtend Esta's
2014 - 2016: Luchtverkenners
Conan Verhoeven
Veiligheid / EHBO

Ook Conan draait al heel wat jaren mee bij de Ochtend Esta's, en gaat daarom helaas ook over niet al te lange tijd stoppen. 
Naast scouting geeft Conan les op een basisschool in Woerden en binnenkort gaat hij ook ehbo les geven bij het Rode Kruis, een club waar hij ook al jaren actief voor is. Zo kun je hem zien tijdens verschillende Woerdense evenementen. 
Verder woont Conan samen met zijn vriendin en hond Bub. 

Scoutingverleden:
2005 - Nu: Ochtend Esta'sMirella Vink
Leiding

Mirella draait nu ook al weer ruim vijf jaar mee. Een paar huidige leiding heeft Mirella nog als lid gehad want zij zat zelf ook bij de Ochtend Esta's! 
Ze heeft Ruimtelijke Vormgeving in Utrecht gestudeerd en weet dus  veel over ontwerpen, etalages inrichten en werken met photoshop. 
 
Naast werk, school en scouting heeft Mirella een vriendje, speelt ze keyboard, tekent ze en was ze Hofdame tijdens de Woerdense Vakantie Week 2017! 

Scoutingverleden:
2015 - Nu: Ochtend Esta's
Jelmer Verschure
Materiaal

Omdat Jelmer een stageplek nodig had voor zijn studie is hij leiding gaan geven bij de Ochtend Esta's. Wij zijn natuurlijk zo'n leuke groep dat hij niet meer weg is gegaan en nu vaste leiding is! 

Ook Jelmer studeert nog. 

Scoutingverleden:
2018 - Nu: Ochtend Esta's
Iris Pijper
Corvee

Vlak voor de zomervakantie en via de vriendin van Harmen kwam Iris bij onze groep. Helemaal nieuw nog! 

Naast scouting zit Iris op de middelbare school, werkt ze en doet ze aan hockey.

Scoutingverleden:
2019 - Nu: Ochtend Esta's